SZAKÁLY GERGŐ

Zeneszerző
Előadó

RÓLAM

Szakály Gergő vagyok, Debrecenben születtem a 90-es évek elején. Néptáncos családban nőttem fel, így nem volt kérdés, hogy számomra is „kötelező” hobbi lesz ez. 15 évig aktívan táncoltam, miközben az általános iskolai után az Ady Endre Gimnáziumban végeztem nyelvi és mellette dráma képzést.

A gimnáziumi évek alatt szinte folyamatosan játszottam a Csokonai Színházban számos darabban, így az évek múltával egyre inkább azt éreztem, hogy a színészi pálya is kellően csábít. Az érettségi évében már majdnem heti rendszerességgel jártam a keleti régióban operett dalokkal haknizni. Mivel nem indult zenés színész szak a Színművészeti Egyetemen ezért teljesen más irányt vettem.

13 évesen ismerkedtem meg a szintetizátorral komolyabban, amikor általános iskola utolsó két évében elkezdhettem tanulni zenélni. Ez tanulmányi szempontból abba is maradt, viszont otthon tovább folytattam a fejlődést és akár napi szinten több órát is játszottam.

Már 15 évesen elkezdtem saját dalokat írni, melyek mennyisége 1-2 év alatt komoly mértéket öltött. Természetesen a kiforratlanság miatt ezek csak játékos etűdök a mai dalaimhoz képest. Ehhez el kellett telnie sok-sok évnek, melyet sok-sok élettapasztalat, 2 diploma és megannyi szakmai és emberi történés kellett, hogy végig kísérjen.

Az álmom, hogy olyan zeneszerző legyek, akinek nem csak élvezik, hanem meg is értik a dalait és azonosulni tudnak vele.

DALAIM

Hogyan lehetek

HÉTKÖZNAPOK

ÁLMODNÉK MÉG

ENGEDEM

SZÍVKIRAKAT

SZÓLJ MÁR!

RENDELD MEG SAJÁT, személyre szabott DALODAT annak, aki igazán fontos neked!

Születésnapra

Lánykérésre

Esküvőre

Házassági évfordulóra

Búcsúztatásra